24.9.2019. 12:54
7
Danel Rajković na Facebooku objavljivao slike golih žena i pasa: Silovao bih ti kćerku i ženu u džamiji, a tebe zavezao kao psa da gledaš. Onda bih te zaklao i zapalio džamiju
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Po nalogu Tužilaštva BiH na području Gacka uhapšen je 38-godišnji Daniel Rajković.

U pitanju je osoba koja je u više navrata slala prijeteće poruke imamu Emiru Nuhiću, a koji još nikada do sada nije procesuiran zbog spomenutih prijetnji, pa je sa svojim prijetnjama nastavio i kasnije, nekoliko mjeseci nakon što je prvi put saslušan.

On je sada pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

"Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je tokom 2019. godine, u više navrata, putem društvenih mreža, upućivao ozbiljne, uvredljive i teške prijetnje, usmjerene na pripadnike bošnjačkog naroda u BiH, te upućivao ozbiljne prijetnje imamu džemata Bosanki Novi / Novi Grad, prema kojem je upućivao prijetnje za život i sigurnost vjerskog službenika i članova njegove porodice. Navedeni osumnjičeni je pod istragom i osumnjičen je da je počinio kazneno djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti. On će tokom dana biti doveden i predat postupajućem tužitelju koji će ga ispitati i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, kao i daljim aktivnostima u predmetu"
, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.



Spomenuti Rajković je prije nekoliko dana obavio veliki nuždu na ulazu u džamiju u Gacku, a snimak tog gnusnog čina se pojavio na internetu. Ubrzo nakon toga, Rajković je uhapšen po nalogu Tužilaštva BiH, a uhapsili su ga pripadnici SIPA-e.

U više navrata slao gnusne prijetnje Emiru ef. Nuhiću

Podsjećanja radi, Rajković je u prijetnjama Emiru ef. Nuhiću, imamu u Bosanskom Novom, naveo da bi volio da "Vladimir Putin poludi i da počne da ubija muslimane kao što je Hitler ubijao Jevreje u Drugom svjetskom ratu", a također je poželio da "Putin počne bacati atomske bombe po svim većim gradovima sa muslimanskim većinskim stanovništvom".

„Trebalo bi bar prepoloviti broj muslimana u svijetu, jer islam je zlo. Treba vam izmisliti neku bolest kao što je HIV u Africi, pa da krepajete i djeca da vam crkavaju. Pala je na Markale. Nož, žica, Srebrenica!", poruke su Rajkovića koje je na Facebook dobio imam Emir Nuhić.


Emir ef. Nuhić dobio više prijetećih poruka

Rajković je naglašavao kako čvrsto stoji iza svojih prethodno izrečenih riječi, te je naveo da će se „Turcima lično napiti krvi“, i da mu za to treba samo automat s četiri okvira i nekoliko bombi.

„Samo, pored mene nema muslimana, sve su četnici. Treba mi gomila Turaka da pucam po njima i bacim bombe. Je**ću vam majku lično. Pala je na Markale“, napisao je Rajković u poruci imamu Nuhiću.

Osim toga, Rajković je Emiru ef. Nuhiću uputio prijetnje smrću, a prijetnje je uputio i njegovoj porodici, suprugi i kćerkama. Te poruke su posebno bile gnusne.

"Trebalo vam je djecu i starce ubijati, a žene silovati. Balijo, majku ti je***. Silovao bih ti kćerku i ženu u džamiji, a tebe zavezao kao psa da gledaš. Onda bih te zaklao i zapalio džamiju", napisao je Rajković imamu Nuhiću u poruci koju mu je poslao na Facebook.

Golišave žene i fotografije pasa na Facebooku

Nakon što je uputio prijetnje imamu Nuhiću tokom marta ove godine, Rajković je ponovo prijetio ovog imamu početkom septembra. Iako su iz prijedorske policije ranije isticali kako poduzumaju sve radnje da se Rajković sprovede pravdi, to se nije dogodilo, pa se Rajković i dalje slobodno kretao i nastavio svoje prijetnje po Facebooku.

Kada je u pitanju Facebook profil kojeg koristi spomenuti Rajković, na njemu je uglavnom objavljivao fotografije golišavih djevojaka i žena, te fotografije pasa. 

Rajković je ispitan nakon što je u nekoliko navrata slao prijetnje imamu Nuhiću u martu ove godine, ali se sve na tome okončalo. U kratkom razgovoru za Source.ba portal, Emir ef. Nuhić je rekao kako je bilo krajnje vrijeme da Rajković bude uhapšen.

"Kada je Tužilaštvo BiH preuzelo slučaj, očekivao sam da napokon bude uhapšen. Radi se o čovjeku koji se slobodno kretao, vozio auto, a slao je prijetnje smrću. Par puta sam prijavljivao prijetnje policiji, ali do ovog hapšenja se ništa nije dogodilo, osim što je on par puta samo saslušan", rekao je kratko imam Nuhić.

7
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.