26.9.2019. 17:04
0
Detalji tragedije u Brezi: Rudara Adnana Kovačevića na transporteru pronašao kolega
FOTO: Dnevni Avaz
Adnan Kovačević (37) nastradao je danas u jami "Sretno" rudnika mrkog uglja u Brezi. Kovačević je nedavno počeo raditi u RMU Breza, a radio je na poziciji strojara, prenosi Dnevni Avaz.

Federalni inspektori završili su uviđaj, a tijelo nesretnog čovjeka je odvezeno. Ferid Osmanović, glavni federalni rudarski inspektor, u izjavi za Dnevni Avaz je rekao da se nesreće dogodila između dva transpotera.

- Zatekli smo smrtno stradalog na transporteru. Započeli smo s uviđajnim radnjama, konstatirali činjenice u vezi s onim što smo vidjeli, ali i onim što je vidio prvi radnik, koji je zatekao nesretnog rudara. S tim u vezi, radi se o rotirajućim dijelovima transportera, gdje se dešava, kada radnik dođe u kontakt sa njima, bude teže povrijeđen, a u ovom slučaju i o tragediji. Nastaviti ćemo sa istragom i ispitivanjima svih ostalih komorata koji su bili na smjeni, njih stotinjak - rekao je Osmanović.

Ćamil Zaimović, direktor rudnika Breza, kazao nam je da su svi utučeni.

- Trenutno radimo teške i specifične poslove u jami. Tamo gdje očekujemo neke probleme nema ih, a tamo gdje je, takoreći, sigurno, dođe do tragedije. Izražavam veliko žaljenje zbog tragedije, a mi ćemo svakako pomoći njegovu porodicu i potomke. Šta više reći u ovim teškim trenucima - kazao je Zaimović za Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.