30.9.2019. 21:20
1
Dunja Mijatović o napadu na novinare portala Radio Sarajevo: Pozdravljam brzu reakciju vlasti u BiH
"Pozdravljam promptnu reakciju vlasti u Bosni i Hercegovini nakon što su uhapsile počinioce napada na novinare portala Radio Sarajevo prošle subote koji snažno osuđujem.

Bitno je poslati jasan signal da napadi na novinare uvijek predstavljaju napad na demokratiju i neće biti tolerisani - izjavila je povjerenica Vijeća Evrope Dunja Mijatović povodom nedavnog napada na novinare u BiH.

- U suočavanju s rastućim pritiskom postoji potreba za snažnom akcijom na suprotstavljanju neprijatljstvu prema novinarima i osiguranju medijskih sloboda. Stoga je od ključnog značaja da državne vlasti poduzmu sve mjere koje bi im omogućiie da rade slobodno i sigurno. Kao povjerenica za ljudska prava, nastavljam da ih podsjećam na tu obavezu, i stojim uz sve novinare koji se suočavaju s napadima ili prijetnjama - izjavila je povjerenica Mijatović, saopćeno je u ponedjeljak iz Vijeća Evrope.

(Fena)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.