4.10.2019. 11:00
0
Pred Vladom KS u ponedjeljak 1.000 zdravstvenih radnika
Zdravstveni radnici Kantona Sarajevo najavili su za ponedjeljak, 7. oktobar, masovni protest pred zgradom kantonalne Vlade jer na sastanku predstavnika štrajkačkog tima zdravstvenih radnika i Vlade Kantona Sarajevo nije postignut dogovor.

Kako se navodi u obavijesti o protestima mirno okupljanje će se održati od 12 do 14 sati sati.

Dolazak na proteste je najavilo 1.000 radnika u oblasti zdravstva KS, a koji su članovi Sindikata radnika u zdravstvu u KS.

"Učesnici protesta žele na miran i dostojanstven način javno da ukažu na nezadovoljstvo odnosom Vlade KS prema oblasti zdravstva u cjelini, a posebno prema radnicima u zdravstvu i prema pacijentima, te obavezu Vlade KS da uvažava ovaj Sindikat kao socijalnog partnera“, navodi se u dopisu Ede Selimića predsjednika Sindikata radnika u zdravstvu u KS.

Predstavnici kantonalne Vlade imaju "zabetoniran stav", prema ocjenama Sinsikata, a to je da ne zdravstvenim radnicima ne treba dati ništa u ovoj godini i ne obećavati im ništa u narednoj.



(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.