5.10.2019. 18:54
0
Cvijanović o odluci DNS-a: Treba razgovarati ako ima problema
Potpredsjednica Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Željka Cvijanović smatra da se razgovorom treba da rješavaju problemi u vladajućoj koaliciji u RS-u, te da je, kako kaže, moguće da postoje određeni problemi.

Ona je u izjavi novinarima u Doboju rekla da ne zna šta znači odluka DNS-a da zaustavi dalje djelovanje u okviru sporazuma sa koalicionim partnerima.

"Ako je to neko vrijeme da se uzme predah, da se nešto unaprijedi, onda to razumijem i onda je to uredu", dodala je Cvijanović.

Uvjerava da se odnosi u koaliciji treba da stalno preispituju i otklanjaju određeni problemi te da koalicija SNSD-a i DNS-a traje 20 godina.

"Kada se dese neki poremećaji onda treba sjesti, razgovarati i rješavati te probleme", rekla je potpredsjednica vladajuće stranke u RS.

Predsjedništvo DNS-a donijelo je danas odluku o zaustavljanju daljeg djelovanja u okviru Sporazuma o načinu i kriterijumima zajedničkog djelovanja koalicionih partnera u mandatnom periodu 2018-2022. godina.

Razočarani su, kako je navedeno u saopćenju iz stranke, odnosnom prema njima na entitetskom i lokalnom nivou te traže razgovor s SNSD-om.

"Do daljnjeg nas više ne obavezuje političko djelovanje i usaglašavanje stavova u okviru Koalicije. Svoje odluke ćemo samostalno donositi i politički djelovati isključivo u interesu građana. Predsjednik će preuzeti aktivnosti na organizaciji sastanka sa predstavnicima SNSD-a, vodeće partije koalicije, u cilju razmatranja novonastale situacije i međusobnih odnosa, nakon čega će organi DNS-a donijeti konačnu odluku o svom političkom djelovanju", saopćeno je iz DNS-a.


(FENA/Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.