7.10.2019. 11:30
0
Dodik: Proces formiranja vlasti na nivou BiH je mrcvarenje, a Izetbegović zabavlja javnost
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Mostaru da lider SDA Bakir Izetbegović zabavlja javnost svojim izjavama i postavljanjem novih uslova.

Dodik je rekao da nisu realno ostvarive najave Izetbegovića da bi vlast na nivou BiH mogla da bude formirana do kraja mjeseca.

- Kakva je to ozbiljnost kada Izetbegović kaže da vjeruje da će se uskoro formirati vlast i da će se normalizovati odnosi, a onda poruči da ima samo jedan zahtjev, a to je da vjeruje da će Hrvati odustati od izmjena Izbornog zakona. Kako je to ozbiljno? - pita Dodik.

Dodik, koji je lider SNSD-a, kaže da je ova stranka spremna za formiranje Vijeća ministara i da nisu oni ti koji postavljaju uslove.

- Mi smo spremni da to učinimo odmah zarad dobrih kretanja prema EU. To je, naravno, izgubljeno. Izgubljen je tajming, koji je važan, kako u životu, tako i u politici - rekao je Dodik.

On je proces formiranja vlasti na nivou BiH nazvao mrcvarenjem.

- Prvo smo imali mrcvarenje kada je Bakir pokušavao da okupi muslimane oko sebe, jer su tada bile i neke druge grupacije oko SDP-a. Tada ni lider DF Željko Komšić nije bio s njim, ni predsjednik SBB Fahrudin Radončić. Onda je nekako uspio da to uradi i počeli su da postavljaju zahtjeve, tako da je izlišno razgovarati o bilo čemu. Čujem da je izjavio da će se realizovati sporazum. Pa kako? Rok za taj sporazum je prošao 5. septembra. On zabavlja javnost svojim izjavama - istakao je Dodik.

Podsjećamo, Izetbegović je juče izjavio da vjeruje da do kraja oktobra može biti formirana vlast na nivou BiH i da su stavovi približeni, prenosi RTRS.



(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.