8.10.2019. 18:56
0
Na aerodromu u Sarajevu uhapšen državljanin BiH i Britanije
Granična policija Bosne i Hercegovine uhapsila je danas na Međunarodnom aerodromu Sarajevo državljanina BiH i Velike Britanije A. B. (49), zbog sumnje da je počinio "carinsku prevaru".

On je uhapšen prilikom izlaska iz BiH.

Uhapšeni se sumnjiči da je od 2017. do 2019. godine preko kopnenih međunarodnih graničnih prelaza, kao i van graničnih prelaza, iz pravca Hrvatske dovezao na teritoriju BiH najmanje 92 motorna vozila registarskih oznaka Velike Britanije, koje nije prijavio za carinjenje a koje je prodavao u BiH.

Time je nanio štetu budžetu BiH u iznosu od nekoliko stotina hiljada konvertibilnih maraka, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.