10.10.2019. 17:11
0
Zaplijenjeni kilogram i po marihuane, automatska puška, bombe i municija
U Istočnom Novom Sarajevu i Istočnoj Ilidži uhapšeni su A. V. i S. L., kod kojih su pronađeni veća količina marihuane, oružje i eksplozivna sredstva, saopćeno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Pretresom kuće i pomoćnih objekata na tri lokacije na području Istočne Ilidže koje koristi S. L. pronađeni su oko kilogram marihuane, automatska puška s dva okvira, sedam ručnih bombi, sedam minskoeksplozivnih sredstava i 109 metaka različitog kalibra.

Policija je u Istočnom Novom Sarajevu oduzela 500 grama marihuane pretresom automobila Passat, koji koristi A. V. s Pala.

Nad uhapšenima je izvršena kriminalistička obrada, a nadležnom tužilaštvu će protiv A. V. biti podnesen izvještaj o krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet droge, a protiv S. L. izvještaj o krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet droge i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.