14.10.2019. 14:29
0
MFS-EMMAUS organizovao Dan djece bez jednog ili oba roditelja
Udruženje Međunarodni forum solidarnosti - Emmaus (MFS-EMMAUS) je, kao i svake godine, uz podršku IHH organizacije iz Turske organiziralo druženje i izlet za 120 djece , povodom obilježavanja Dana jetima/djece bez jednog ili oba roditelja.

U nedjelju su djeca posjetila džamiju Ferhadiju u Banjoj Luci gdje im je održan historijski čas o tom lokalitetu, a potom je za njih na ranču "Zelena dolina" pripremljen cjelodnevni program.

Druženju s djecom prisustvovali su predstavnici i volonteri turske organizacije IHH Insani Yardim Vakfi koji su finansijski podržali aktivnosti.

MFS-EMMAUS uz pomoć donatora, učestvuje u mjesečnom stipendiranju više od 1.600 djece s područja cijele Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz tog udruženja.

Realizacija projekta "Sponzorstvo djece bez jednog ili oba roditelja - jetima" započela je 2011. godine, a odnosi se na pružanje novčane pomoći, kupovinu školskog pribora, odjeće i obuće, izgradnju kuća za porodice kojima je to neophodno, održavanje edukativnih i zabavnih radionica, organiziranje izleta i druženja te socio-ekonomsko osnaživanje majki jetima.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.