15.10.2019. 18:15
0
KS - Onkološki pacijenti moraju dobiti zdravstvenu uslugu i u vrijeme štrajka
U skladu sa Sporazumom o utvrđivanju poslova koji se ne mogu prekidati za vrijeme štrajka, Kanton Sarajevo obavještava pacijente koji su dobili uputnice pod oznakom "cito" za dijagnostičke pretrage od ljekara, da moraju tu zdravstvenu uslugu dobiti bez odlaganja.

Ministarstvo zdravstva KS raspolaže saznanjima da trijažu pacijenata sve češće obavljaju  medicinske sestre, a Kanton Sarajevo naglašava da trijažu pacijenata isključivo moraju obavljati ljekari a ne medicinske sestre – tehničari, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Kanton poziva pacijente koji imaju uputnice pod oznakom "cito", a onemogućena im je zdravstvena usluga ili je trijaža urađena mimo pravila, da žalbu proslijede resornom ministarstvu kako bi se protiv odgovornih pokrenuli zakonom predviđeni postupci.


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.