17.10.2019. 16:33
1
Vojin Pavlović predao zahtjev u kojem traži lokaciju za postavljanje biste Peteru Handkeu u Srebrenici
Predsjednik Udruženja građana „Istočna alternativa“ Vojin Pavlović, kako javljaju novinske agencije, predao je zahtjev Općini Srebrenica, u kojem traži da mu se odobri lokacija za postavljanje biste Peteru Handkeu, nedavnom laureatu Nobelove nagrade za književnost.

Kako je Pavlović objasnio medijima, „Nobelova nagrada Handkeu dokaz je da su se slobodni svjetski intelektualci odvažili da nagrade umjetnika za njegovo djelo i istrajnu borbu za istinu, kojom je opovrgavao haške presude i negirao da se u Srebrenici dogodio genocid“.

Pavlovićev zahtjev u Srebrenici je dočekan s objašnjenjem da je na sceni još jedna „nebuloza samozvanog predstavnika istine o Srebrenici, koga sponzoriraju isti oni koji su počinili genocid nad srebreničkim Bošnjacima“, javlja Avaz.


(Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.