17.10.2019. 18:56
0
Produžen pritvor Senadu Basariću, koji se tereti za ubistvo Irme Forić
Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu prihvatilo je prijedlog Tužilaštva i za još dva mjeseca produžilo pritvor 59-godišnjem Senadu Basariću, osumnjičenom da je u stanu na Dobrinji ubio nevjenčanu suprugu, 53-godišnju Irmu Forić, uposlenicu Granične policije BiH. Ovu informaciju potvrdila nam je Amra Kovačević, portparol Kantonalnog suda u Sarajevu.

Tijelo ubijene Irme pronađeno je 8. septembra ove godine, a Basarić je uhapšen dan kasnije. On se od početka brani da je Irmu volio i da je stradala nesretnim slučajem, ali se tereti da je nevjenčanu suprugu ubio na naročito svirep i okrutan način tako što ju je davio te kuhinjskom daskom za meso izudarao po glavi.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo tražilo je produženje pritvora zbog opasnosti da bi osumnjičeni, boraveći na slobodi, mogao pobjeći te da bi moglo doći do uznemirenja javnosti, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.