18.10.2019. 12:10
0
Mustafa efendija Spahić: Muftija Hasanović je kao kravata na košulji Kolinde Grabar- Kitarović kad ide u Afganistan i Pakistan
Islamska zajednica u Hrvatskoj i u Sandžaku se ponašaju po principu švedskog stola, navodi Mustafa efendija Spahić objašnjavajući na koji način IZ u Hrvatskoj i Sandžaku utiče na odluke Islamske zajednice u BiH.

Oni kompletno institucionalno, strukturalno učestvuju u odlučivanju IZBiH, kroz Sabor, gdje imaju predstavnike, a i u izboru reisu-l-uleme, a pitanje je na koji način, i koliko IZ, oličena kroz Rijaset, reisu-l-ulemu, kroz Sabor IZ, koliko ne odlučuju u Sandžaku i u Hrvatskoj. Koliko smiju nos tamo promoliti. Eto, vidite, u tom svom programu Zukorlić se, zamislite tog cinizma, zalaže da će IZ odvojiti od politike i od političara i od političkih stranaka, navodi Spahić.

On je napomenuo da je muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić predsjednik jedne stranke.

- Ne samo da se udružio sa Šešeljem protiv Ljajića, nego je on išao u delegacijama najvišeg nivoa Republike Srbije po arapskom svijetu, još i sa pokojnim Đinđićem i sa Koštunicom, govori Spahić.

On smatra da tako radi i Aziz ef. Hasanović.

- On je kao kravata na košulji u svakoj posjeti gdje ide Kolinda Grabar-Kitarović, kad ide vojnicima u Afganistan i Pakistan, kad ide u posjetu po arapskim zemljama, on je kaiš na pantalonama uz nju. Pazite kakva je to politizacija, kakva je to upotreba i zloupotreba. I drugo, ovaj iz Zagreba bez konsultacije čitavom dunjaluku predstavlja da je model, način i organizacija IZ u Hrvatskoj idealni model i prototip za sve zemlje svijeta gdje muslimani žive u dijaspori, navodi Spahić i smtra da su to pitanja koja se moraju riješti, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.