22.10.2019. 10:30
0
U jedinstvenom registru boraca/branitelja FBiH nalazi se i ime ratnog zločinca Darija Kordića
Federalno ministarstvo boraca objavilo je prije nekoliko dana Jedinstveni registar boraca na kojem se nalaze podaci o svim ljudima koji su "branili BiH

Piše: Haris Ahbabović

Barem tako piše u nazivu ovog registra, dakle, Jedinstveni registar boraca, odnosno Jedinstveni registar branitelja.

Ipak, u ovom registru se nalazi i nekoliko nevjerovatnih imena, odnosno ljudima kojima se sudilo za ratne zločine i koji su presuđeni ratni zločinci, a nalaze se, ponavljamo još jednom, u registru boraca/branitelja.

U ovom registru se nalazi i presuđeni ratni zločinac Dario Kordić, kojem pored imena stoji da je u vojsci bio 1680 dana.

Podsjećanja radi, Dario Kordić je bio jedan od vodećih političara u tzv. Herceg Bosni. Bio je predsjednik HDZ-a i član Predsjedništva tzv. Herceg-Bosne. Zbog ratnih zločina u selu Ahmići, Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) osudio ga je na 25 godina zatvora.

Na slobodu je pušten prije pet godina nakon što je odslužio dvije trećine kazne za razni zločin i masakr u Ahmićima.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.