23.10.2019. 12:23
1
Slučaj Sanjina Sefića: Pomagači priznali krivicu
Na Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljen je glavni pretres Sanjinu Sefiću za izazivanje saobraćajne nesreće i neukazivanje pomoći osobama povrijeđenim u saobraćajnoj nesreći u slučaju smrti Selme Agić i Edite Malkoč, a dvojica optuženih pomagača Amar Salihović i Dino Alić postigli su sporazum o priznanju krivice te se postupak razdvaja u odnosu na njih dvojicu. Ranije je sporazum o krivici potpisao Saud Nišić.

Knežević je pročitala optužnicu protiv Sefića u kojoj je opisan događaj od 10. oktobra 2016. godine. Sefić se prema optužnici kretao brzinom 105 km na sat glavnom saobraćajnicom i prošavši na crveno svjetlo na semaforu na pješačkom prijelazu dok je za pješake bilo zeleno svjetlo prednjim čeonim dijelom automobila je udario Selmu Agić i Editu Malkoč nakon čega je pobjegao s lica mjesta. 
Knežević je kazala da je nakon udara Selma Agić odbačena 38 metara, a Edita Malkoč 31 metar od mjesta kontakta s vozilom. Nabrojala je sve povrede i višestruke prijelome koje su zadobile od siline udara usljed čega su i preminule. 

Nakon čitanja optužnice Sefić se izjasnio da nije kriv, piše Patrija.

Njegov advokat Kerim Čelik kazao je da „Tužilaštvo KS neće van razumne sumnje dokazati krivična djela koja se Sefiću stavljaju na teret“. 

Otac stradale Selme Agić Amir Agić nakon ročišta nije krio razočarenje. 

„Čuli ste ponovo optužnicu. Ovo je treći ili četvrti put. Svaki put mi je sve teže i teže čuti koliko su povrijeđene prilikom udara i suvišno je pričati. On je išao 105 km na sat, a ja kažem 150 km na sat. Žalosno je da jedan čovjek izjavi da Tužilaštvo neće moći dokazati, žalosno je da on kao krivac kaže da nije kriv. Ne mogu da shvatim ljudski um da to tako postoji na planeti. Ovo što su ovi priznali je sam dokaz da se to desilo. Nek dobiju uslov, bitno je da Sanjin Sefić dobije maksimalnu kaznu. Ja mu garantujem da neću stati dok je ne dobije“, kazao je Agić.  

(Patrija)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.