24.10.2019. 14:29
0
Stanić: Dodik odustao od posebne sjednice NSRS zbog deklaracije SDA
Šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) Miladin Stanić tvrdi da su Milorad Dodik i Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) odustali od posebne sjednice Narodne skupštine o dekleraciji Stranke demokratske akcije (SDA) koja je usvojena sredinom prošlog mjeseca.

-Postavljam pitanje Dodiku i SNSD-u zašto su naprasno odustali od posebne sjednice o deklaraciji SDA. Da li odustajanje od te sjednice Narodne skupštine znači da im je ta deklaracija postala prihvatljiva – rekao je Stanić na konferenicji za novinare u Banjoj Luci.

Tvrdi da će predstvanici SDA biti ponovo i u kolegiju entitetskog parlamenta, ako imaju nešto protiv deklaracije SDA.

Poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini RS usvojili su 18. septembra odluku o razrješenju potpredsjednika entitetskog parlamenta iz reda bošnjačkog naroda Senada Bratića (SDA), iako je on tokom dana potvrdio da je podnio nepozivu ostavku.

Od tada je ta pozicija upražnjena.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.