25.10.2019. 15:14
0
Sobotka: Austrija će pružati snažnu podršku procesu integracija BiH u EU
Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Nikola Špirić susreli su se danas u Strazburu, na marginama Evropske konferencije predsjednika parlamenata zemalja članica Vijeća Evrope, s predsjednikom Nacionalnog vijeća Republike Austrije Wolfgangom Sobotkom.

Tokom susreta izraženo je obostrano zadovoljstvo visokim nivoom prijateljskih odnosa dvije zemlje, te odličnom saradnjom parlamenata BiH i Austrije. S tim u vezi obje strane pozdravile su i podržale učešće zvaničnika Nacionalnog vijeća Austrije u provođenju Twinning projekta „Osnaživanje i nastavak podrške parlamentima Bosne i Hercegovine u poslovima evropskih integracija“, koji se, osim u PSBiH, od maja ove godine provodi i u entitetskim i kantonalnim parlamentima, kao i Skupštini Brčko Distrikta.

Predsjednik Sobotka naglasio je da će njegova zemlja nastaviti da pruža snažnu podršku procesu evropskih integracija BiH, kao i svih ostalih zemalja regiona u pretpristupnom procesu, uprkos, kako je rekao, činjenici da se Francuska i još neke evropske zemlje protive nastavku procesa proširenja Evropske unije (EU).

Najavljujući da će Nacionalno vijeće Austrije početkom naredne godine organizirati veliku konferenciju posvećenu izazovima u procesu proširenja EU, predsjednik Sobotka uputio je poziv najvišim zvaničnicima PSBiH da učestvuju u radu te konferencije, što su zamjenici predsjedavajućih oba doma PSBiH prihvatili, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.