5.11.2019. 12:39
0
Izgradnja autoputa: Komšić pozvao Dodika da imovina povratnika u Kozarcu ostane neoštećena
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je danas potpredsjednika RS-a Ramiza Salkića i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz entiteta RS Milorada Dodika, da učine zajedničke napore kako bi imovina povratnika u Kozarcu kod Prijedora ostala neoštećena, budući da predviđna trasa autoputa prelazi preko povratničke imovine u Kozarcu.

„Imajući u vidu da se tako postupilo u u slučaju imovine povratnika kod Modriče, smatram da bi se shodno tome moralo identično postupiti kada je riječ i o imovini povratnika u Kozarac. Pozdravljam odluku da se trasa autoputa Banja Luka – Bijeljina izmjesti u dijelu trase koja prolazi kroz nekoliko povratničkih naselja u Modriči, kako ne bi došlo do rušenja kuća povratnika. Prema tome, očekujem da član Predsjedništva iz entiteta RS Milorad Dodik, na isti način postupiti  u slučaju trase autoputa Banja Luka – Prijedor koja prolazi kroz bošnjačko povratničko naselje jer se predviđenom trasom ovo povratničko naselje se presijeca dva puta i predviđeno je rušenje više privatnih stambenih objekata povratnika“, kazao je Komšić.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.