6.11.2019. 16:35
1
Do kraja novembra konačna odluka o broju mladih u Kantonu Sarajevo koji će dobiti po 10.000 KM
Iako su prošla dva mjeseca od objavljivanja konačne rang liste 461 kandidata koji su ispunili uslove Javnog poziva za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih, isplate novčanih sredstava u iznosu od 10.000 KM još uvijek nema.

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Damir Filipović potvrdio je za Novinsku agenciju Patria da postoje sredstva za 265 aplikanata.

„Očekujemo da ćemo do kraja novembra imati dodatna sredstva. Tek nakon utvrđivanja konačne finansijske konstrukcije možemo očekivati izvršenje“, kazao je Filipović. 

Ministar je naglasio da aplikanti koji su ispunili uslove nemaju razloga za brigu i da niko neće uzeti novac koji je namijenjen za tu svrhu. Budžetom je obezbijeđeno 2.650.000 KM, a pokušavaju se pronaći i sredstva kako bi svi aplikanti koji su prošli na javnom pozivu dobili po 10.000 KM. 

Po donošenju konačne odluke Vlade Kantona Sarajevo, kandidat kome su odobrena sredstva dužan je u skladu sa članom XIX Odluke o subvencioniranju rješavanja stambenog pitanja mladih, dostaviti Ministarstvu notarski obrađenu ispravu o obavezi kandidata. Uz izjavu svaki kandidat kome su odobrena sredstva dužan je dostaviti potvrdu banke o transakcijskom računu na koji će se izvršiti uplata sredstava.

(Patria / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.