8.11.2019. 15:46
1
Senaid Memić o navodnim izjavama "valjda znaš kako se djeca prave" i "promijeni ženu": To su gnusne i zlonamjerne vijesti!
FOTO: Source.ba / Arhiva
Na društvenim mrežama posljednjih dana kruži navodna izjava načelnika općine Ilidža Senaida Memića koju je, kako tvrde korisnici mreža, dao tokom javne rasprave u Hrasnici 6. novembra, a tiče se medicinski potpomognute oplodnje, prenosi Oslobođenje.

Piše: Haris Ahbabović

Naime, kako prenosi Oslobođenje, tokom javne rasprave o budžetu, jedan od prisutnih građana je rekao načelniku Memiću kako je apsurdno u budžetu planirati 600.000 KM za boračka udruženja, a svega 30.000 za medicinski potpomognutu oplodnju.

"Na te riječi načelnik je odgovorio: 'Šta će ti doktor, valjda znaš kako se djeca prave'", a na konstataciju prisutnog građanina da medicinski problem ima supruga, jer on iz prethodnog braka ima dvoje djece, načelnik je navodno odgovorio "Pa, promijeni ženu", rekao je jedan od čitalaca Oslobođenju koji je zgrožen ovakvim ponašanjem načelnika Ilidže.

Memić ipak tvrdi da je riječ o širenju neistinitih vijesti, te je u saopćenju za medije naveo kako želi da reaguje na "gnusne i zlonamjerne vijesti".

"Osjećam potrebu da prije svega kao čovjek, suprug, otac, djed pa općinski načelnik, profesor doktor, reagujem na gnusne i zlonamjerne vijesti, a koje kažu da sam na održanoj javnoj raspravi o Nacrtu budžeta u Hrasnici podrugljivo govorio o medicinski potpomognutoj oplodnji. Naime, kad se na takvom javnom skupu javi čovjek koji je određena politička opcija i koji apsolutno nema nikakvog dodira sa aktuelnom temom, medicinski potpomognutom oplodnjom, o kojoj ja kao načelnik i Vijeće imamo vrlo jasan i poznat stav, a to je podržavanje svih načina i programa koji se tiču podizanja nataliteta, kao gorućeg problema našeg društva, dobije samo odgovor na provokaciju, a to nije nikako moj stav. Svakako da odgovor na provokaciju ljudima koje poznajem lično, mora biti adekvatan provokaciji koja je upućena meni. Znači, to nije mišljenje, ni konstruktivan prijedlog kojim bi se pomoglo da naša lokalna zajednica adekvatno prilagodi budžet građanima za 2020, nego provokacija", rekao je Memić u saopćenju za javnost.

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.