21.11.2019. 10:21
0
Danas novi protesti nakon skandaloznih fotografija iz Zavoda Pazarić koje su jučer objavljene
FOTO: Dnevni Avaz
Jučer je nekoliko desetina građana Sarajeva održalo protest povodom tremana štićenika u Zavodu Pazarić na platou ispred Vijećnice, a za danas su najavili novi, tačno u podne pred zgradom Vlade FBiH.

Zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić prezentirala je šokantne detalje o tretmanu štićenika, a posebno djece u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Među okupljenim građanima, sinoć je bilo i političkih predstavnika, a ranije su tokom zasjedanja Predstavničkog doma Parlamenta FBiH odbili raspravljati o ovoj temi. Zastupnici SDA, DF i HDZ nisu prihvatili inicijativu Ćudić da se ova tema razmatra. Kasnije su, nakon što su se građani okupili, donijeli odluku o održavanju tematske sjednice na ovu temu 4. decembra. 

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.