21.11.2019. 16:17
0
Rotary Club Sarajevo i 'Srce za djecu' u misiji pomoći djeci oboljeloj od raka
Rotary Club Sarajevo Delta International i Udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka' najavili su za večeras na Ilidži donatorsku večer, koju organiziraju u cilju sakupljanja novca za kupovinu pokretnog ultrazvučnog aparata za djecu oboljelu od raka, koja se liječe na Hematoonkološkom odjeljenju Pedijatrijske klinike Jezero Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo.

- Često koristimo slogan 'Ko spasi jedan život, kao da je spasio cijeli svijet' jer vjerujemo u to. Želimo zajedno da učinimo dobro za djecu, kojoj je to potrebno. Isto tako, vjerujemo da ćemo kupovinom pokretnog ultrazvučnog aparata (vrijednosti 65.000 KM) uvelike olakšati proces liječenja za najhrabrije mališane i pomoći im da što lakše prođu kroz tretman do konačnog ozdravljenja - navode organizatori.

Rotary Club Sarajevo Delta International djeluje u Sarajevu 15 godina i zajedno s partner klubovima, u gradu i širom Bosne i Hercegovine nastoji pomoći zadovoljavanju potreba društvenih zajednica, istovremeno šireći duh međunarodnog Rotary Cluba.

- Djeci je bitan svaki glas više koji će govoriti za njih, govoriti o njihovim pravima i animirati društvenu zajednicu da bude uz njih, da im pomaže u ostvarivanju njihovih ciljeva, koja će ih potaknuti da grade bolju budućnost za sve nas - navode iz Udruženja.  

Donatorska večer s Rotary Club Sarajevo Delta International najavljena je za večeras u Hotelu Hills na Ilidži, s početkom u 19 sati.



(FENA / Lejla Trle) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.