22.11.2019. 9:56
0
Iranska vojska pokrenula opsežnu zračnu vježbu
Iranska vojska pokrenula je opsežnu zračnu vježbu tokom koje će biti simuliran zračni prostor Perzijskog zaljeva i Hormuškog moreuza.

Iranski državni mediji javili su kako će vježba biti provedena na površini od 416.000 kvadratnih kilometara na području Semnana, a cilj jeste testirati sposobnosti vojske u odbrani zračnog prostora države od prijetnji potencijalnih neprijatelja, prenosi Anadolija. 

Komandant Zračnih snaga Irana Alireza Sabahifard pojasnio je kako će tokom vježbe nazvane ”Zaštitnici neba Velayeta-98” testirati sposobnosti vojske i kada je riječ o najtežim uslovima.

- U vježbu će biti uključena sva oprema i sistemi koje koristimo za detekciju i borbu na području Perzijskog zaljeva i Hormuškog moreuza. U prvoj fazi vježbe će biti detektovani simulirani neprijateljski ciljevi, a u drugoj fazi će biti gađane prijetnje - rekao je Sabahifard.

(Fena / Haris Ahbabović)

Iran
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.