26.11.2019. 13:48
0
Komisija dala preporuku za imenovanje Zorana Tegeltije za novog predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH
Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara Bosne i Hercegovine razmotrila je podobnosti te podržala kandidaturu i dat će preporuku za potvrđivanje imenovanja Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Za davanje preporuke za njegovo imenovanje glasalo je osam članova komisije dok je šest članova bilo protiv. Suzdržanih nije bilo.

Prije glasanja Tegeltija je odgovarao na pitanja koja su mu postavljali članovi Komisije, koja su se između ostalog odnosila na njegove prioritete u radu, mišljenje o Programu reformi BiH, budžetu institicija BiH, migrantskoj krizi, namjeri Hrvatske da gradi odlagalište nuklearnog otpada u blizini granice sa BiH... 

Predsjedništvo BiH je na sjednici 19. novembra donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.