28.11.2019. 18:17
0
Općina Travnik raskinula ugovor za izgradnju kanalizacijskog kolektora
Općina Travnika raskinula je ugovor s konzorcijem koji je bio angažiran na izgradnji kanalizacijskog kolektora gradskog područja Travnika i rekonstrukciji Ulice Erika Brandisa, uz obrazloženje da izvođač nije ispunjavao obveze iz ugovora.

Ovlaštene osobe u Općini Travnik, kao i firma angažirana za stručni nadzor na izvođenju radova, utvrdili su kako konzorcij kojeg čine firme "Tuzlić" d.o.o. Breza i "Manjo" d.o.o. Sarajevo, koje su izabrane procedurom javnog poziva, ne ispunjavaju obaveze iz ugovora. Stoga je jedina mogućnost bila raskid ugovora, što je i učinjeno - naveo je općinski načelnik Admir Hadžiemrić.

Dodao je da je raspisan novi javni poziv za izbor izvođača radova.

- Nadam se da će novi izvođač završiti radove u novom zadanom roku i da ćemo uspješno implementirati ovaj, za sve građane, važan projekt, čime ćemo dobiti još jednu veoma značajnu funkcionalnu modernu prometnicu sa svim pratećim elementima - istaknuo je Hadžiemrić.

On je kazao da je realizacija projekta poremetila uobičajeni režim odvijanja prometa u jednom dijelu Travnika, a građane ja zamolio za razumijevanje i strpljene


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.