9.12.2019. 11:00
0
Elfeti Veseli povećana kazna na 13 godina zatvora, Halilović oslobođen
Sud Bosne i Hercegovine drugostepenom presudom osudio je Elfetu Veseli na 13 godina zatvora (prvostepenom presudom 10 godina) za ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića, počinjeno 1992. na području Zvornika.

Istom presudom Sakib Halilović je oslobođen optužbe da je propustio da poduzme mjere da izvršilac tog ubistva bude kažnjen.

Halilović je oslobođen optužbe da je u svojstvu komandanta Diverzantskog voda združenih jedinica Liplje-Kamenica posmatrao kako je Veseli izvršila ubistvo, te da je propustio da poduzme mjere da izvršilac tog ubistva bude kažnjen.

Optuženoj Veseli će u kaznu biti uračunato vrijeme koje je provela u pritvoru od 24. marta 2017. godine, kao i vrijeme koje je provela u ekstradicionom pritvoru.


(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.