10.12.2019. 18:49
0
Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo Slaviše Krunića
Vrhovni sud Republike Srpske produžio je pritvor Benediju Đukanoviću iz Banje Luke, koji je jedan od osumnjičenih za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i člana njegovog osiguranja Žarka Pavlovića.

Rješenjem Vrhovnog suda produžen je pritvor Benediju Đukanoviću za još jedan mjesec i, prema ovom rješenju, pritvor može trajati do 12. januara 2020. godine.

Dosadašnjom istragom je utvrđeno da su Benedi Đukanović i Željko Kovačević, koji je ubijen u razmjeni vatre s Krunićevim osiguranjem, direktni izvršioci zločina.

Za učešće u ubistvu osumnjičen je i Emilio Baldo iz Laktaša, kojem je na teret stavljeno da je bio osmatrač i dojavljivač tokom izvršenja atentata, odnosno da je napadačima dojavio kada je Krunić krenuo kući.

Osumnjičen je i nekadašnji radnik "Sektor sekjuritija" Rodoljub Gajić iz Banje Luke, kojem je na teret stavljeno da je ostalima pomogao u izvršenju zločina tako što je odavao informacije o kretanju i osiguranju Krunića.

Krunić i Pavlović su ubijeni, a vozač Goran Ilić teško ranjen 22. aprila u blizini imanja banjalučkog biznismena u Glamočanima kod Laktaša.

Istraga o ubistvu privedena je kraju i optužnica u ovom slučaju najvjerovatnije će biti podignuta do 10. januara.


(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.