11.12.2019. 17:41
0
Na svim bankomatima Intesa Sanpaolo Banke u BiH omogućen prihvat kartica kineskog UnionPay International
Predstavnici kompanije UnionP0ay International (UPI), međunarodne podružnice China UnionPay. danas su prvom obavljenom transakcijom na bankomatu u Sarajevu promovisali poslovnu saradnju sa Intesa SanPaolo Bankom i prihvat UPI kartica na njenim ATM uređajima u BiH.
Intesa Sanpaolo Banka BiH omogućava podizanje novca na ATM uređajima korisnicima UPI karticam, a u narednoj fazi implementacije planirano je da će iste kartice biti prihvaćene i na POS-uređajima u trgovinama. 

Svečanosti organizovanoj tim povodom prisustvovali su Yu Xie, konzul Ambasade NR Kine u BiH; Yang Shengliang, zamjenski direktor UPI za Evropu; Andy Xuem durejtir UPI za Balkan; Jessie Jiang, direktorica za razvoj UPI za Balkan i članovi Uprave Intesa Sanpaolo Banke BiH Stefano Borsari, Edin Izmirlija i Amir Termiz.

“Radujemo se saradnji sa Intesa Sanpaolo Bankom BiH, našim važnim partnerom u BiH, kako bismo dalje razvili naš prihvat u zemlji. Prema podacima Kineske turističke akademije, Evropa je druga najvažnija destinacija za kineske putnike odmah nakon Azije, dok je Bosna i Hercegovina stekla naglu popularnost među kineskim putnicima od kada je uvela bezvizni režim za kineske građane”, rekao je Yang Shengliang, zamjenik direktora UnionPay International Europe.

“Potpisivanjem ovog ugovora Intesa Sanpaolo Banka BiH je obezbijedila uslove da među prvim bankama na bh. tržištu prihvata kartice kineskog UnionPay na svojim bankomatima, a ubrzo i u prodajnoj mreži trgovaca. Izuzetno smo ponosni što postajemo partneri jednog velikog kineskog brenda s obzirom da BiH bilježi stalni porast turista i poslovnih ljudi iz ove daleke azijske zemlje, kao i iz cijele regije. Prema dostupnim informacijama, samo u prvih osam mjeseci ove godine BiH je posjetilo više od 65.000 kineskih državljana, što govori o mogućnostima i značajnom poslovnom potencijalu kada su u pitanju transakcije karticama izdatim od strane ove globalne kompanije“, istakao je Amir Termiz, član Uprave Intesa Sanpaolo Banke BiH.

Intesa Sanpaolo Banka u BiH se sada pridružila bankama-kćerkama Intesa Sanpaolo Grupe iz Hrvatske (PBZ banka) i Slovenije (Intesa Sanpaolo Bank), koje već prihvataju kartice UnionPay.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.