13.12.2019. 20:00
0
Srebrenica ponosna na svog heroja: Mirnes spasio baku Milicu iz vatrene stihije
On je, prema riječima građana u Srebrenici, uz pomoć još jednog sugrađanina ušao u stan koji je bio u plamenu i izvukao povrijeđenu Simić

Veliki požar izbio je danas oko 14 sati u srebreničkom naselju Panađurište. Tom prilikom je nepokretna starica Milica Simić ostala zarobljena u svom stanu na osmom spratu.

Na društvenim mrežama kasnije je objavljeno da je staricu spasio vatrogasac Mirnes Hasanović, koji u trenutku požara nije bio na dužnosti.

On je, prema riječima građana u Srebrenici, uz pomoć još jednog sugrađanina ušao u stan koji je bio u plamenu i izvukao povrijeđenu Simić, piše Fokus.ba. 

U međuvremenu, pomoglo je i još nekoliko građana, bez opreme. Mirnes je tokom akcije spašavanja bio u majici kratkih rukava.

Kao što je poznato, brzom reakcijom vatrogasaca i građana požar je ugašen i lokaliziran, a starica je zadobila lakše povrede.



(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.