17.12.2019. 14:57
0
SDA, SBB i DF stavili potpise: Traži se smjena Vlade KS i Elmedina Konakovića
Potpisima 18 zastupnika Skupštine KS danas je počeo proces izglasavanja nepovjerenja Vladi KS i smjene predsjedavajućeg Skupštine KS Elmedina Konakovića. Dok 10 zastupnika SDA danas se nije pojavilo na sjednici Skupštine KS zbog "ranije preuzetih obaveza" sada je jasno da je to bilo prikupljanje potpisa drugih zastupnika.

Potpise su stavili zastupnici SDA, SBB-a (osim Jasne Duraković koja se nalazi van BiH), DF-a i zastupnik BOSS-a Haris Pleho. 

Predsjednici klubova SDA, SBB-a i DF-a predali su danas zahtjev za dopunu dnevnog reda 17. sjednice Skupštine KS koja će biti održana 26. decembra i to sa tačkom: "Utvrđivanje datuma održavanja sjednice Skupštine KS u vezi Prijedloga za glasanje o nepovjerenju Vladi KS", navodi se u zahtjevu Kolegiju SKS. 

Također je podnesen zahtjev Klubu Bošnjaka za održavanjem sjednice na kojoj bi se kao tačka dnevnog reda našla: Smjena i izbor predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine KS. Zatraženo je da se ta sjednica zakaže 24. decembra 2019. godine. 


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.