20.12.2019. 14:22
0
Delegati izabrali komisije, sastav će se mijenjati kada Radončić ode u Vijeće ministara
Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine počeo je zasjedanje, na kojem bi trebao formirati stalna radna tijela.

Skoro godinu nakon konstituiranja, državni delegati usvojili su odluku o imenovanju članova stalnih komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. Na taj način otvorena je mogućnost da državni zakonodavci započnu raditi posao za koji su debelo plaćeni iz džepova građana BiH.

Za članove Ustavnopravne komisije predloženi su Asim Sarajlić (SDA), Amir Fazlić (SDA), Sredoje Nović (SNSD), Lazar Prodanović (SNSD) te Bariša Čolak i Lidija Bradara iz HDZ-a BiH.

Za članove Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije predloženi su Amir Fazlić (SDA), Fahrudin Radončić (SBB), Dušanka Majkić (SNSD), Mladen Bosić (SDS), Marina Pendeš (HDZ BiH) i Zlatko Miletić (DF), a za članove Komisije za finansije i budžet Amir Fazlić (SDA), Denis Bećirović (SDP), Nikola Špirić (SNSD), Dušanka Majkić (SNSD), Lidija Bradara (HDZ BiH) i Marina Pendeš (HDZ BiH).

Svi navedeni delegati su i izabrani.

Sastav komisija mijenjat će se kako se bude mijenjao i sastav Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. Prva izmjena uslijedit će nakon što delegat i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić bude imenovan za ministra sigurnosti BiH, jer je on kandidat za tu poziciju. 

Delegat Denis Bećirović predložio je da se na dnevni red današnje sjednice uvrsti tačka o utvrđivanju odgovornosti zbog toga što ovaj dom nije zasjedao od februara, kad je konstituiran, ali većina nije prihvatila ovaj prijedlog. 

Delegat Zlatko Miletić, u raspravi nakon što su iščitani prijedlozi, kazao je da njega niko nije pitao želi li biti član komisije u koju je predložen te je zamolio da se to ne ponavlja ubuduće, jer se time, kako je naveo, "krše Kodeks i Poslovnik Doma". 

 
(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.