24.12.2019. 20:32
0
Građani BiH zaslužni za deblokadu NATO puta, dobiti ćemo bitku i za Izborni zakon
Demokratska fronta BiH pozdravlja i zvanično dostavljanje Godišnjeg nacionalnog programa u sjedište NATO-a Briselu.

-  Čestitamo svim probosanskim političkim snagama koje su se zalagale za okončanje ovog procesa i deblokadu NATO puta Bosne i Hercegovine. Ipak, najveću zaslugu za ovu političku pobjedu nose građani BiH koji nisu nasjeli na manipulacije, i koji su podržali tu borbu - saopćeno je iz DF-a.

Navode da je Bosna i Hercegovina nakon niza godina izdejstvovala veliku pobjedu na vanjskopolitičkom planu, i ona će u budućnosti imati pozitivne efekte.

-Pred Bosnom i Hercegovinom sada stoji bitka na unutarnjem političkom planu. Bitka za izmjene Izbornog zakona koje će omogućiti jednakopravnost svih građana i otkloniti mogućnost instaliranja plavih, crvenih i zelenih biračkih kutija kako to žele pojedine političke opcije - dodaju iz DF-a.

Ističu da u toj borbi ne očekuju bilo kakvu pomoć onih koji su pozivali na odustajanje od NATO puta BiH.

- Jedino što očekujemo i u što vjerujemo jeste da će građani BiH prepoznati one političke snage koje ključna politička pitanja po državu stavljaju iznad svakog drugog političkog interesa - naveli su iz DF-a.


(Amila Alijagić)

NATODF
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.