31.12.2019. 16:30
0
Obilježena sedma godišnjica od ubistva policajca Muhidina Pivodića
Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, predvođena ministrom Admirom Katicom i policijskim komesarom Nusretom Selimovićem, danas je obilježila sedmu godišnjicu smrti policijskog službenika Muhidina Pivodića.

Ministar Katica, komesar Selimović i predstavnici Sindikata policije Kantona Sarajevo, uz prisustvo kolega, članova porodice Pivodić i sugrađana položili su cvijeće na spomen-obilježju u naselju Reljevo, općina Novi Grad Sarajevo, kao i na mezarju Bare.

- Imamo moralnu i profesionalnu obavezu da sačuvamo sjećanje na našeg kolegu Muhidina Pivodića, koji je u pravom smislu riječi pokazao šta znači biti policajac. Život je dao obavljajući profesionalnu dužnost - kazao je Katica, iskoristivši priliku da se prisjeti svih ubijenih policijskih službenika nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Dodao je da je prioritet u radu MUP-a KS da počinioci ubistava policijskih službenika budu privedeni pravdi, kao što je to u slučaju Pivodića.

Pivodić je ubijen tokom izvršavanja zadatka osiguranja pravoslavne crkve u Reljevu. Za ubistvo je osuđen Anel Ćemo na dugotrajnu kaznu zatvora u trajanju od 34 godine. Prema presudi, Ćemo je ubio Pivodića jer se svetio MUP-u KS zbog oduzete vozačke dozvole i prekršajne kazne jer je vozio pod dejstvom alkohola.

- Iako je ubica našeg Muhidina iza rešetaka i osuđen je na kaznu dugotrajnog zatvora, naša bol i pored tih saznanja i nakon toliko vremena nije prošla. Muhidin je ubijen samo iz razloga što je nosio policijsku uniformu i radio svoj posao - kazao je Sadik Ećo, predsjednik Sindikata policije Kantona Sarajevo.

Cvijeće na spomen-obilježju položili su predstavnici Pravoslavne crkve, općine Novi Grad, te policijskih uprava MUP-a KS, saopćeno je iz MUP Kantona Sarajevo.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.