14.1.2020. 14:44
0
MUP KS: Objavljena lista pitanja za test općeg znanja za policajce i inspektore
FOTO: Source.ba / Arhiva
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) objavilo je listu pitanja za test općeg znanja za buduće policajce, kao i mlađe inspektore, s ciljem prevencije korupcije ali i povećanja transparentnosti prilikom zapošljavanja.

- Ovo je prvi put od postojanja MUP-a KS da kandidati za policajce ili mlađe inspektore mogu pronaći pitanja i adekvatno se pripremiti za konkursnu proceduru - kazao je Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova KS, istaknuvši da je to rezultat izmjena i dopuna Zakona o unutrašnjim poslovima i Zakona o policijskim službenicima Kantona Sarajevo.

Prema pojašnjenju ministra, te izmjene i dopune su usvojene s ciljem povećanja transparentnosti prilikom zapošljavanja policijskih službenika i prevencije korupcije a što je jedna od prioritetnih mjera Vlade Kantona Sarajevo.

- Vrlo često kandidati ne znaju kako da se pripreme za ispit općeg znanja. Objavom pitanja, od kojih je jedna grupa pitanja za čin policajca a druga za čin mlađeg inspektora, kandidati se mogu pripremiti i u konkursnoj proceduri ostvariti što bolje rezultate - kazao je Katica.

Lista pitanja za ispit općeg znanja se nalazi na zvaničnoj web stranici MUP-a KS, u skladu s zakonskom procedurom, a javni konkurs će biti naknadno raspisan o čemu će javnost biti obaviještena, saopćeno je iz Kabineta ministra MUP-a KS. 

(Fena)

MUP KS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.