14.1.2020. 21:29
0
Čović: Ne očekujem probleme sa Milanovićem, nismo ga nigdje povrijedili
Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH i lider HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je kako ne očekuje probleme u komunikaciji s novoizabranim predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem.

- Apsolutno ne očekujem probleme u komunikaciji s gospodinom Milanovićem - rekao je Čović u izjavi za medije u Mostaru.

Na predsjedničkim izborima HDZ-a BiH i hrvatski birači iz te zemlje masovno su podržali kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović, a Čović ističe kako nije vođena negativna kampanja prema novom predsjedniku, prenosi Hina.

- Mi smo što se tiče kampanje ovdje odradili sve najprofesionalnije. Zbog njegovih zasluga nismo ga nigdje povrijedili. Nigdje Zoran Milanović nije spomenut u negativnom kontekstu- istaknuo je.

Čović je pojasnio kako je Milanović dobro upoznat sa stanjem u Bosni i Hercegovini te da s njim ima dobru komunikaciju od ranije. 

Čović je odmah nakon objave rezultata predsjedničkih izbora uputio čestitku Milanoviću, te je izrazio očekivanje kako će Pantovčak i Banski dvori nastaviti podržavati Hrvate i BiH na njezinu evropskom putu.

- Mi očekujemo kontinuitet politike Zagreba prema BiH i Hrvatima. Mislim da će se u tome kontekstu ta komunikacija zadržati s Plenkovićem i Milanovićem u smislu potpore bh. Hrvatima i Bosni i Hercegovini prema euroatlantskim integracijama- dodao je.

Najavio je skori susret s vodstvom HDZ-a Hrvatske dodajući kako se radi o sestrinskoj stranci, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.