22.1.2020. 20:40
0
Doktoru Darku Goliću određen jednomjesečni pritvor
Osnovni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor doktoru Darku Goliću, načelniku Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC Republike Srpske.

Pritvor je određen zbog uticaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela.

Podsjećamo, postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je danas pritvor za Darka Golić (1960.), zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo obljuba nad nemoćnom osobom.

Osumnjičeni je navedeno krivično djelo navodno počinio 19. januara ove godine, na štetu tridesetšestogodišnjaka.

Načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Darko Golić jučer je saslušan u banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu zbog sumnje da je u toj zdravstvenoj ustanovi, u kojoj je zaposlen, obljubio nemoću osobu, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.