29.1.2020. 10:26
0
Bibija Kerla stigla na sjednicu: Forto uoči glasanja o smjeni Vlade govori o radu
Počela je sjednica Skupštine KS na kojoj je i Prijedlog za glasanje o nepovjerenju Vladi Kantona Sarajevo. Ovaj Prijedlog je obrazložio Mirza Čelik koji je kazao da je 18 zastupnika uputilo u proceduru ovaj prijedlog.

"Nova parlamentarna većina je tako odlučila. Vlada Edina Forte je izgubila povjerenje", kazao je Čelik.

Kako je dogovoreno na sastanku kojeg su 20. januara održala dva politička bloka, Stranka demokratske akcije (SDA), Savez za bolju budućnost (SBB) i Demokratska fronta (DF) te Narod i Pravda (NiP), Naša stranka (NS), Nezavisna bosanskohercegovačka lista (NBL) i samostalni zastupnici, sjednicom će predsjedati Danijela Kristić (NiP).

Bibija Kerla, zastupnica Demokratske fronte (DF) u Skupštini Kantona Sarajevo stigla je na sjednicu iako je prethodnih dana bila u bolnici.

Prisutna su 32 zastupnika. 

Edin Forto obrazlaže šta je Vlada KS uredila u proteklom periodu.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.