31.1.2020. 10:04
0
Počasni građanin Ilidže Sulejman Sandžak
Općinsko vijeće Ilidža na 34. sjednici 30. januara 2020. godine u Multifunkcionalnoj sali donijelo je Odluku da počasni građanin Ilidže bude Sulejman Sandžak, a da se Plaketa za životno djelo dodijeli Hamdi Lokvančiću i Adisi Tufo.

Zlatna plaketa pojedinačna ići će u ruke Mirsada Mirojevića, a Kolektivna Zlatna plaketa Udruženju boraca Prva samostalna brigada Sarajevo. Srebrnu plaketu pojedinačnu dobit će Eldin Jelašković i posthumno Fikret Moro. Plaketu odbrane dobio je Nezim Halilović Muderis.

Zahvalnice će dobiti: Hasan Šišić, Faris Šačić, Adem Bašić, Dženan Hošić i Fuad efendija Golić. Nagrade i priznanja će biti dodijeljene na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Ilidža 12. marta kada se obilježava Dan Općine Ilidža.

Općinsko vijeće donijelo je Odluku o imenovanju predsjednika i dva člana Skupštine Javnog preduzeća za obavljanje komunalnih i drugih djelatnosti od javnog interesa Općine Ilidža “Ilidža” d.d.
U ovu Skupštinu imenovani su: Alvid Hubijar, predsjednik, a članovi Hidajet Bešić i Mirsad Žujo.

Općinsko vijeće Ilidža na 34. sjednici, po zahtjevu Demokratske fronte, donijelo je rješenje o razrješenju člana Komisije za imovinsko-pravna pitanja i stambene poslove Amara Keče, te donijelo riješenje o imenovanju Snježane Soldat na to mjesto.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.