8.2.2020. 13:12
1
Arijana Memić: Zašto porodica Mutap ne kaže ko je ubio Dženana i pretukao Alisu
Protest porodice Dženana Memića počeo je danas u 13 sati na Trgu Susan Sontag, povodom četvrte godišnjice ubistva Dženana Memića.

“Četiri godine je borbe da saznamo ko je ubio Dženana. Vratit ćemo se u 2016. godinu. Te godine, 4. marta medijima se obratila porodica jedinog svjedoka ubistva Dženana. Porodica Alise Mutap navela je da su oni koji su ubili Dženana pokušali ubiti i Alisu i da je i ona imala potrebe. E pa zašto Alisa ne kažeš ko te pretukao. Gdje si na ročištima, gdje je to tvoj otac da sazna ko te pretukao. Gdje ste se i zašto sakrili. Zato što znate ko je ubio Dženana. Zna tvoj tata Zijo Mutap ko je ubio Dženana”, kazala je na početku skupa “Pravda za Dženana Memića” sestra ubijenog Arijana Memić. 

Dan poslije, dodala je, 7. marta Tužilaštvo KS otvorilo je istragu o slučaju Memić.

Arijana Memić je potom pročitala pismo koje je tada Dalida Burzić, glavna kantonalna tužiteljica poslala porodici Memić, u kojem ih obavještava da nije zadovoljna o istrazi o smrti Dženana Memića.  

Iz ovog dopisa jasno je da je Tužilaštvo vodilo istragu za saobraćajnu nesreću uz obrazloženje da su zalutali u istrazi. 

"Mi kao porodica nikad nismo lutali. Tražimo adekvatnu istragu i kaznu za počinioce. Nas Dženan je ubijen a Alisa Mutap je pod zaštitom korumpiranog pravosuđa vec četiri godine. Ona zna ko je ubio Dženana. Dalida Burzić je rekla 'ja nju ne dam'. Uhapsite Alisu Mutap i natjerajte je da kaže ko ga je ubio", poručila je Dženanova sestra.


(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.