11.2.2020. 14:19
1
Načelnik Hadžibajrić primio predsjedavajućeg Skupštine Mirzu Čelika i budućeg premijera Nenadića
Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić primio je danas u posjetu predsjedavajućeg Skupštine KS Mirzu Čelika i kandidata za novog premijera KS Marija Nenadića.

Riječ je o radnoj posjeti tokom koje su se Čelik i Nenadić zanimali za realizovane projekte u općini Stari Grad i one koji su u planu. Izražena je spremnost da Vlada Kantona Sarajevo nastavi podršku projektima koji se realizuju u ovoj općini, a u cilju osiguranja što boljih uslova za život građana.

Nenadić i Čelik su izrazili zadovoljstvo urađenim projektima u Starom Gradu istakavši da su upoznati sa većinom onoga što se u ovoj općini radilo do sada, te su čestitali načelniku Hadžibajriću na brojnim investicijama koje su vidljive na terenu.

Načelnik Hadžibajrić upoznao je goste iz Kantona sa činjenicom da su samo u prošloj godini u Starom Gradu realizovane investicije vrijedne 26,5 miliona konvertibilnih maraka, sa posebnim akcentom na četiri kapitalna projekta (podzemna garaža i višenamjenski trg, sportska sala, rekonstrukcija Doma zdravlja i administrativnog sjedišta Općine) vrijedna 13,3 miliona KM.

Istakao je i dobru saradnju sa nadležnim ministarstvima Kantona Sarajevo i Direkcijom za ceste KS u prethodnoj godini na brojnim projektima koji su zajedno realizovani, poput sanacije ulica Ferhadija i Štrosmajerova, ulice Zmajevac i drugo. Također, već je dogovorena saradnja Općine Stari Grad i Vlade KS na projektu rekostrukcije Vrtića „Bulbul“ u ovoj godini. Bilo je riječi i o planovima Vlade KS za druge projekte koji će se realizovati u Starom Gradu, te su dogovorene smjernice koje će se u tom pogledu naći u budućem ekspozeu Vlade.


(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.