17.2.2020. 9:41
0
Posebna sjednica NSRS o Ustavnom sudu BiH
Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), u vezi s odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, biće održana danas u Banjoj Luci.

Naime, smatraju neprovodivom odluku Ustavnog suda BiH u vezi odluka Ustavnog suda BiH o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, koju srpski zvaničnici ne prihvataju i smatraju štetnom za RS.

Tužilaštvo BiH još nije reagiralo, iako su mnogi političari ovo okarakterisao kao svojevrsni državni udar s obzirom da je nepoštivanje odluka Suda krivično djelo. 

Danas bi moglo biti jasnije i da li će izabrani zvučnici iz RS u institucijama BiH odlučivati ili će nastaviti blokadu. Na održanoj sjednici Doma naroda PSBIH glasali su protiv svih tačaka dnevnog reda.

Posebnu sjednicu NSRS zakazala je Željka Cvitanović, predsjednica RS.

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH traži da iz Ustavnog suda odu stranci, što je za većinu drugih političara u BiH u ovom trenutku neprihvatljivo. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.