17.2.2020. 13:25
0
Vukota Govedarica: Vjerovatno će nam Dodik prirediti još jedan anketa referendum
Dodik je izlizao i potrošio institut referenduma u poslednjih petnaest godina. Referendumi su od mnogobrojnih galama uz vjetar preko skrivanja u činovničkim ladicama završavali kao obične ankete kako nam je saopšteno poslije lokalnih izbora prije četiri godine, podsjeća Govedarica, dodajući da je vrlo vjerovatno da će Dodik prirediti još jedan anketa referendum...

Bivši predsjednik SDS Vukota Govedarica smatra da današnja sjednica Narodne skupštine Republike Srpske treba da potvrdi postignuti dogovor srpskih političkih partija od prošle nedelje.

"Stavovi koji su nedvosmisleno pokazali nezadovoljstvo odlukom Ustavnog suda u kome su strane sudije zajedno sa bošnjačkim i hrvatskim sudijama osporile norme zakona o poljoprivrednom zemljištu treba staviti u fokus današnje rasprave u parlamentu Republike Srpske", kaže Govedarica u izjavi portalu BN.

Prema njegovim riječima nepotrebni su ishitreni, euforični i pomalo prkosni stavovi predsjednika SNSD-a Milorada Dodika kako će Republika Srpska krenuti putem referenduma koji će stvoriti uslove nezavisnosti Republike Srpske u ovom momentu su bespotrebni i kao takvi mogu samo da prodube krizu u kojoj poslije odluke Ustavnog suda nalazi BiH.

"Andersen je pisao o pastiru koji je čuvajući ovce davao sebi na važnosti tako što je zbijao šale sa seljanima dozivajući ih u pomoć jer mu je vuk napao ovce a onda im se smijao. Ne znam da li je Dodik čitao tu bajku ali na kraju se vuk ipak pojavio i stado je nastradalo jer je čoban izgubio povjerenje naroda sa kojim je zbijao šale", kazao je Govedarica i dodao:

"Dodik je izlizao i potrošio institut referenduma u poslednjih petnaest godina. Referendumi su od mnogobrojnih galama uz vjetar preko skrivanja u činovničkim ladicama završavali kao obične ankete kako nam je saopšteno poslije lokalnih izbora prije četiri godine".

Vrlo je vjerovatno, kaže bivši predsjendik SDS-a, da će nam vlastodržci Republike Srpske opet prirediti jedan anketa referendum u kome će pitati građane da li su protiv stranih sudija u Ustavnom sudu BiH.

"Zato bi bilo dobro da danas i u narednim danima donosimo promišljene odluke a ne da manipulišemo narodom koji je željan pravde više nego ikada, u svakom pogledu", zaključio je Govedarica.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.