19.2.2020. 12:22
0
Komšić odgovorio Dodiku: Ne čitate poštu
FOTO: Avaz
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio kako će na današnjoj sjednici otvoriti pitanje odgovornosti predsjedavajućeg Željka Komšića "zbog prešućivanja imenovanja novog stranog sudije Ustavnog suda BiH i važne prepiske s predsjednikom Evropskog suda za ljudska prava".

Komšić je, kako navode, prešutio drugoj dvojici članova da je u novembru dobio pismo od predsjednika Evropskog suda za ljudska prava Linos-Aleksandra Sicilijanosa, u kojem se traži mišljenje Predsjedništva o imenovanju stranog sudije u Ustavni sud BiH.

Kako prenosi Avaz, iz Dodikovog kabineta je potvrđeno da su tek krajem januara saznali za imenovanje sudije Angelike Nusberger, zbog čega će biti pokrenuto pitanje Komšićeve odgovornosti.

Iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića navode da su sva tri člana dobila pismo. 

- Sva tri kabineta u isto vrijeme su dobila pismo. U Dodikovom kabinetu ne čitaju - rečeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Konačnu odluku u procesu imenovanja stranih sudija u Ustavni sud BiH donosi Evropski sud za ljudska prava. Evropski sud za ljudska prava može se prilikom donošenja odluke konsultirati sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.