23.2.2020. 20:39
0
Za NB prioritet elektronsko glasanje i novi zakon o sukobu interesa
Predsjedništvo Nezavisnog bloka održalo je danas sjednicu na kojoj je konstatiralo da politički vlastodršci u Bosni i Hercegovini trebaju da prestanu produbljivati krizu nerealnim obećanjima i zavađati narod, te da počnu ispunjavati uslove iz Mišljenja Evropske komisije o aplikaciji BiH za članstvo u EU. Jačanje institucija i sposobnosti naše zemlje da ispuni kriterije neophodne za članstvo u EU treba biti prioritet.

Nezavisni blok smatra da se i institucionalno i zakonodavno treba okrenuti borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, donošenju zakona o sukobu interesa, te uraditi promjene izbornog zakonodavstva – omogućiti elektronsko glasanje i skeniranje glasačkih listića, što bi državi i građanima donijelo puno više koristi od etnonacionalnih parola.

U stanju nastavka politike sukoba i podjela, koje ova zemlja živi već decenijama, Nezavisni blok će ustrajati na politici rješavanja stvarnih problema i izgradnji pravne države koja će služiti svim ljudima, a ne samo odabranima. Izmjene izbornog zakona u kojima ćemo osigurati da se volja ljudi poštuje i vrati povjerenje u izborni proces su trenutni prioritet na kojem radimo zajedno sa drugim političkim strankama aleternative u BiH. Očekujemo punu podršku i predstavnika međunarodne zajednice i EU, jer je to preduvjet da napravimo promjenu koju građani i narodi sigurno žele u BiH. 



(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.