25.2.2020. 15:22
0
Skupština KS Vladi KS i svim kantonalnim javnim subjektima zabranila nova upošljavanja!
Na osnovu danas usvojene incijative zastupnice Jasmine Bišćević Tokić, Skupština KS je usvojila zaključak kojim se Vladi KS i resornim ministarstvima zabranjuje davanje saglasnosti za prijem u radni odnos uposlenika na određeno i neodređeno vrijeme u organima uprave KS, zavodima, direkcijama, agencijama, upravnim organizacijama, pravnim licima sa javnim ovlaštenjima na teritoriji Kantona, javnim preduzećima i javnim ustanovama čiji je osnivač KS te u privrednim subjektima u kojima Kanton učestvuje sa 50 posto ukupnog kapitala.

Skupština je obavezala gore navedene javne subjekte da ponište javne konkurse za prijem u radni odnos koji su u toku, kao i da obustave prijeme u radni odnos bez javnog konkursa, a sve prema ranije dobivenim saglasnostima nadležnih organa.

Istim javnim subjektima se zabranjuje donošenje novih ili izmjena i dopuna postojećih pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta ili drugih akata kojima se regulišu pitanja sistematizacije radnih mjesta. Također su zabranjena interna premještanja zaposlenika unutar ustanova, preduzeća, organa uprave i ministarstava. Vlada KS, nadzorni i upravni odbori, prema današnjem zaključku, su u obavezi da ponište konkursne procedure i imenovanja direktora i članova uprava javnih subjekata.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.