26.2.2020. 9:45
0
Danas posebno zasjedanje NSRS na Dodikov zahtjev
Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na zahtjev člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u vezi s dvije odluke usvojene u Predsjedništvu BiH, bit će održana danas poslijepodne u Banjoj Luci, odlučio je skupštinski Kolegij.

Dodik traži da se entitetski parlamentarci izjasne da li je najavljenim dolaskom predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića u BiH, te raspoređivanjem stranih pripadnika na bh. granici, ugrožen vitalni interes RS.

Kolegij je za ovu sjednicu utvrdio Prijedlog dnevnog reda s jednom tačkom: Izjašnjenje o izjavama člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske o proglašenju Zaključka i Odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine, usvojenim na 9. redovnoj sjednici održanoj 19. februara 2020. godine, veoma štetnim po vitalne interese Republike Srpske. 

Ranije je Mile Đukanović kazao da neće doći u posjetu BiH, ali je najavio dolazak na dženazu u Srebrenicu 11. jula.



(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.