26.2.2020. 12:45
1
Sanja Vulić se žalila zbog 'beepa' i cenzure njenih riječi: Riječ 'bezobrazan' po rječniku srpskog jezika uopće nije pogrdna riječ
Zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić na početku današnjeg zasjedanja požalila se jer su tokom njenog obraćanja, u live stream prijenosu, stručne službe cenzurisale određene riječe.

Obraćajući se direktno predsjedavajućem Zastupničkom domu PSBiH Denisu Zvizdiću ona je kazala kako je tokom prijenosa uživo, kada je diskutovala na prošloj sjednici, bio zvučni signal koji se pušta kada se govore pogrdne psovke i slično. Riječ je o diskusiji u kojoj se obratila zastupniku SDS-a Draganu Mektiću.

 Istakla je da je zbog „beepa“ došlo do zabune u bh. entitetu RS te da su je ljudi pitali kakve je to ružne riječi izgovarala u Zastupničkom domu PSBiH i zašto je narušavala dignitet PSBiH.

 „Pa ja želim da kažem i sugerišem kolegama iz tehnike da ja nisam govorila nikakve pogrdne riječi. Vi znate da ja dolazim iz reda srpskog naroda i da govorim srpski jezik. Riječ 'bezobrazan', po rječniku srpskog jezika nije uopće pogrdna riječ. Naprotiv označava onog koji se ne stidi svojih dijela i postupaka. Sinonimi su besraman, drzak i tome slično. Dakle, ja očekujem da kolege iz tehnike, taj beep koji su pustili, izbrišu jer ja ništa loše nisam rekla niti uvredljivo. Ukoliko je to nemoguće, Vama kao predsjedavajućem predlažem da u tehniku zaposlimo nekoga ko poznaje pravopis i srpskog i hrvatskog i bosanskoh jezika. Tako da nećemo više imati tih problema“, kazala je Vulić.

(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.