26.2.2020. 16:13
0
"Muhamed Filipović ostavio dubok trag u historiji BiH"
Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović uputila je telegram saučešća, povodom smrti akademika Muhameda Filipovića, njegovoj porodici i Akademiji nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine.

Akademik Muhamed Filipović je jedan od najznačajnijih intelektualaca koje je iznjedrila Bosna i Hercegovina. Tokom decenija akademske, političke i diplomatske karijere, profesor Filipović bio je i ostao istinski promotor vrijednosti Bosne i Hercegovine, njezine kulture, jezika, tradicije, uvijek štiteći interese države i svih njezinih građana. Kao takav, ostavio je dubok trag u historiji Bosne i Hercegovine, te zaslužio veliko poštovanje građana ove zemlje.

Pogođeni tugom, izražavamo duboko saučešće zbog ovog velikog gubitka. Vjerujemo da će se njegovo veoma plodno djelo tek istraživati i valorizirati u godinama koje dolaze, ali smo uvjereni da će Bosna i Hercegovina vječno pamtiti ime Muhameda Filipovića - kaže se u telegramu saučešće Mahmutbegović, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednice FBiH.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.