11.3.2020. 17:43
0
Nakon cjelodnevne sjednice usvojen smao jedan zaključak
Na sjednici Predstavničkog doma PSBiH nakon cjelodnevne rasprave zbog nepostojanja entiteske većine usvojen je samo jedan zaključak koje su delegirali zastupnici Predrag Kojović, Damir Arnaut, Mirjana Marinković-Lepić, Aida Baručija, Jasmin Emrić.

Usvojeni zaključak glasi da se Predstavnički dom zadužuje sekretar doma da u roku od 10 dana od dana usvajanja ovog Zaključka sazove konstituirajuću sjednicu Privremene istražne komisije Doma koja je osnovana na hitnoj sjednici PD održanoj 14. i 26. aprila 2019. godine.

Jasmin Emrić predložio je da PD PSBIH zadužuje Ministarstvo pravde da na osnovu analize Izvještaja stručnjaka o pitanjima vladavine prava u BIH izrade i dostave Predstavničkom domu na usvajanje Akcijski plan otklanjanja nedostataka u oblasti vladavine prava, provođenje preporuka i mjera sadržanih u Izvještaju stručnjaka o pitanjima vladavine prava u BIH, ali zaključak nije usvojen. 

Ni zaključci Adila Osmanovića nisu imali potrebnu entitesku većinu, pa je tako na naknadno usaglašavanje poslan zaključak u kojem se zahtijeva od Tužilaštva BiH da u što skorijem roku dostavi detaljnu statistiku procesuiranja predmeta ratnih zločina koji su od strane Haškog tribunala označeni kao predmeti A kategorije.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.