17.3.2020. 11:31
0
Memorijalni centar Srebrenica pokrenuo virtuelne ture zbog koronavirusa
Memorijalni centar Srebrenica-Potočari pridružio se inicijativi muzeja, galerija i memorijala koji omogućavaju da se u periodu izolacije i ograničenja kretanja zbog pandemije virusa COVID-19 virtuelno posjeti i ova institucija.

Link sa prvim videom obilaska cijelog lokaliteta mezarja Memorijalnog centra Srebrenica dostupan je na: VIDEO

-U narednom periodu ćemo proširiti broj snimaka i na taj način omogućiti bolji uvid u sve segmente Memorijalnog centra Srebrenica, a koji će biti dostupni online. Nadamo se da ćemo ovim aktivnostima približiti značaj ove institucije, ponuditi i razvijati dalje nove alate komunikacije, koji će poslužiti u edukaciji novih generacija - poručili su iz Memorijalnog centra Srebrenica.

Iz ove institucije ističu da je ovo početak aktivnosti, te da su željeli pokrenuti pilot-primjer kako bi pokazali važnost potrebe odgovora ustanova kulture, muzeja i galerija na izazove sa kojim se svijet suočava ovih dana.

Memorijalni centar Srebrenica je utvrdio procedure zaštite zaposlenika, izvršio procjene potrebe informisanja o licima koja spadaju u kategorije visokog rizika, preduzeo mjere otkazivanja službenih putovanja van zemlje, odredio dodatne mjere zaštite zaposlenika-roditelja i zaposlenika starije dobi.

Također, otkazano je nekoliko grupnih posjeta planiranih za drugu dekadu mjeseca marta. Iz Memorijalnog centra poručuju da neće biti umanjena dinamika aktivnosti razvoja novih projekata edukacije, prikupljanja sredstava i pripreme obilježavanja 25. godišnjice genocida.

-Pratićemo instrukcije Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH, ali ćemo nastojati pratiti i dobre prakse svjetski priznatih institucija sličnog usmjerenja i aktivnosti koje pokriva Memorijalni centar Srebrenica, kako bismo napravili iskorak, ostali u kontaktu i bili na raspolaganu svima onima koji žele pomoći, bave se istraživačkim radom i imaju bilo kakav interes za širenje istine o genocidu u Srebrenici - saopštili su iz Memorijalnog centra Srebrenica.

(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.